Ut veer - Reisverslag uit Portugalete, Spanje van Mieke Drunen - WaarBenJij.nu Ut veer - Reisverslag uit Portugalete, Spanje van Mieke Drunen - WaarBenJij.nu

Ut veer

Door: Anna

Blijf op de hoogte en volg Mieke

21 Juli 2016 | Spanje, Portugalete

Op naar t veer. Eerst naar lombok dan naar Gili Gide .
Ik neem de slowferrie, heb vakantie!
Een kaartje kopen kon op het terrein.

Omdat de meeste was niet echt schoon was geworden of van het drogen weer vies was geworden, had ik om herhaling van het wasproces gevraagd aan de kokkin en die had het weer aan een ander uitbesteed. Maar s morgens geen spoor van een kokkin of een wasvrouw ...
Na een hele speurtocht..gevonden en 15 min verder!

De chauffeur reed als een gek en was zo gesloten als een oester.
De vraag om even mee te werken aan het kopen van een kaartje, werd uit het open raampje door beveeld. .. Ik werd overgeheveld op 2 brommers ( ..m'n bagage op de ene, ik op de andere;)) een klein kind moest daarvoor 't veld ruimen en werd ergens uit handen gegeven!
Een blaffende man verkocht me een kaartje in een hok waar nergens een prijs hing, m'n gevoel aardig getild te worden bleek later helemaal waar te zijn.
De brommers brachten me wel bijna aan boord!

Echt een veerpont ...! Over de oceaan! Geen buitenlander te zien, ik werd dan ook erg nagekeken.
Heb me door diverse deuren gewurmd met m'n rugbagage en in het gangpad 2 stoelen geconfisqueerd ..zie zo geïnstalleerd!
Wat
Een uitzicht, wat een ruimte, zo wijds. Lekker zen.

Dat had ik gedacht! Eerst een wandelende rij verkenners toegeknikt, daarna enkele fotosessies en de rest van de reis; veel kennismakingen, verhalen en vragen..
-Een meisje, 3 laags gekleed, plus hoofddoek en zelfs teensokken in haar slippers, bleek docente Engels. Ze ging met haar broer en haar ouders naar Sumbawa. Haar broer had er een bruid gevonden! Hij ging daar trouwen en zou haar meenemen naar Java. De broer was breed en rond, heel verlegen/ onzeker en heel vriendelijk !
Ja ze kenden elkaar hoor! Ze was al een keer bij de familie in Java geweest...2 weken!
Voor ons onvoorstelbaar.
-een Indonesisch echtpaar die duidelijk contact wilde maar geen woord Engels kenden
-een stoere jongen die zich afsloot met muziek in z'n oren en steeds steels maar stoer keek en ook al zo verlegen bleek. Hij had gevist en liet me zijn vangst in de koelbox zien.
-de verlegen broer apart die vertelde dat hij apotheker was.
-een fotograferende vrouwelijke jongen die heel opzichtig fotograferend op een afstand bleef
-een Javaanse familie op vakantie

Werd er wel wat gaar van, maar ook wel veel bijzondere verhalen gehoord!

• 03 Augustus 2016 - 08:45

Inge :

Hihi grappig! Je had het mooi voor elkaar daar met de brommers

• 03 Augustus 2016 - 08:47

Inge:

Volgens de kaart zit je overigens nog steeds ergens in Spanje bij Bilbao

• 03 Augustus 2016 - 08:49

Inge: